Wie zijn wij

Fair trade gemeente groep Houten bestaat uit een aantal enthousiaste Houtenaren die zich in willen zetten om samen met de gemeente, winkels, horeca, bedrijven, organisaties en inwones zich in te willen zetten voor eerlijke handel. Zoals het motto van de Triodos bank een tijd geleden prachtig verwoordden:

“Laten we van Fair Trade een pleonasme maken” .

Want waarom is niet alle handel eerlijk?

De Fair Trade gemeente groep Houten heeft als doel mensen meer bewust te maken van de Fair Trade producten die er zijn en van de (on)mogelijkheden van eerlijke handel. Momenteel bestaat de werkgroep uit 4 enthousiaste leden:

Roel Melchers – voorzitter
Roel
” ‘Eerlijke handel’ is een van de aspecten waar je rekening mee houdt als je iets koopt. Maar het wemelt van de keurmerken naast dat ene ‘fairtrade-keurmerk’ van Max Havelaar.
Wij als werkgroep willen hier wat duidelijkheid verschaffen.”

 

Enith de Putter
Enith
“Ik ben een theeleut, maar wil wél fair leuten.”

 

Jan Willem Hogeweg
JW
“Mijn naam is Janwillem Hogeweg. Ik ben vanaf het begin van de campagne fairtrade gemeente Houten bij deze werkgroep betrokken geweest.
De titel behalen was een hele klus maar ook leuk om zo samen te doen. Nu hebben we dit bereikt en willen we een grotere groep mensen aanspreken om meer bewuste keuzes te maken. Om bij die keuzes het concept van eerlijke handel en duurzaamheid mee te nemen. Ik denk dat wij daar als werkgroep een mooi platform voor zijn.
Zelf ben ik werkzaam in het onderwijs en heb ook jaren in de tropen gewerkt. Ik weet hoe het leven daar is en hoe wij qua onderwijs , medische zorg, voorzieningen en welvaart in een wel heel bevoordeeld land leven. Welvaart die we vaak ten koste van anderen hebben opgebouwd en in stand houden. Hier moeten we toch samen wat aan kunnen doen.
Dat hoop ik te bereiken in deze werkgroep.”

Marieke Eskes
Marieke
“Mijn droom is om van Fair trade een pleonasme te maken. Ontwikkelingshulp zou niet meer nodig moeten zijn en dat kan alleen door ervoor te zorgen dat mensen in de derde wereld een eigen bestaan op kunnen bouwen. Fair trade zou een gemeentegoed moeten worden. Alleen dan doen we een stap dichter naar een eerlijke en betere wereld.”

2016-07-09