Op vrijdag 10 mei 2019 hebben de supermarkten Plus in Houten en Spar in Schalkwijk de “Banana Award” ontvangen. Deze supermarkten krijgen deze Award omdat zij 100% Fairtrade bananen verkopen. De Awards zijn uitgereikt door wethouder Herman Geerdes en oud-wethouder Willy Wagenmans. De Awards werden uitgereikt vanwege de fairtrade week, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor het belang van producten met een eerlijke prijs.

“Wij zijn blij met supermarkten zoals Plus en Spar, omdat zij het aandurven uitsluitend fairtrade bananen te verkopen. En dat loopt heel goed, want hun klanten kunnen zich daar prima in vinden. Wij hopen dat andere supermarkten dit goede voorbeeld zullen volgen, niet alleen voor bananen maar ook voor andere producten”, aldus Willy Wagenmans.

Wagemans is voorzitter van de Werkgroep Fairtrade gemeente Houten. De werkgroep spant zich in om de verkoop en het gebruik van fairtrade producten in Houten te verbeteren. Dit jaar viert de werkgroep haar tienjarig jubileum en organiseert daarom in november een Food&Fashion Festival.