De titel “Fairtrade Gemeente” heeft gemeente Houten sinds 2009 in haar bezit. Het  is een eervolle titel die aangeeft dat in de gemeente Houten winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Er is  een werkgroep die meewerkt om aan de zes campagnecriteria te voldoen. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade Gemeente mogen noemen. Sinds 2015 heeft zelfs de provincie Utrecht als eerste provincie in Nederland de titel Fairtrade Provincie mogen ontvangen.

logo gemeente

Iets voor Valentijn? See MoreSee Less

View on Facebook

Dicht zijn is voor ons geen optie voor Wereldwinkel Houten. Want wij werken voor producenten in ontwikkelingslanden, voor wie armoede en honger dreigt door de coronapandemie.
U kunt bij ons een bestelling plaatsen voor een cadeautje of voor fairtrade koffie, thee, hagelslag, Tony repen, sausen en al die andere foodproducten.
Bestellen?
Dan kan via onze webshop www.wereldwinkelhouten.nl
of door een mailtje te sturen naar info@wereldwinkelhouten.nl
Hulp nodig bij uw keuze?
Bel of stuur een bericht naar 06 15255958.
Onze personal shopper is van 11.00 uur tot 14.00 uur in de winkel en kan u via videobellen de artikelen laten zien.
Bezorgen?
Als u voor 14.00 uur bestelt, bezorgen wij dezelfde dag in de gemeente Houten. Bezorging is gratis!

View on Facebook

2021: Internationaal jaar tot beëindiging van Kinderarbeid!
Op 21 januari jl. heeft de Internationale Arbeidsorganisatie met een virtuele happening officieel het startsein gegeven voor 2021 als het “Internationale jaar tot beëindiging van kinderarbeid”. Hoewel kinderarbeid sinds 2000 met 38% is afgenomen, verrichten wereldwijd nog steeds 152 miljoen kinderen dagelijks kinderarbeid. En door Corona is de situatie voor veel kinderen weer opnieuw verslechterd. Het Internationale jaar tegen kinderarbeid moet met extra aandacht, acties en maatregelen bijdragen om kinderarbeid in 2025 volledig uit te hebben uitgebannen.
Bestrijding van kinderarbeid is doelstelling 8.7 van de Ontwikkelingsdoelen van de VN. Van de 152 miljoen kinderen in kinderarbeid verricht ongeveer de helft (72,5 miljoen) gevaarlijk, ongezond en gedwongen werk. Ongeveer 70% van kinderarbeid vindt plaats in de agrarische sector. Kinderarbeid gebeurt niet alleen in de armste landen. Ongeveer de helft vindt plaats in middeninkomen landen. Kinderarbeid is schadelijk voor de mentale, fysieke, sociale en morele ontwikkeling van kinderen. Kinderen krijgen geen of onvoldoende kans op onderwijs en blijven daarmee in een visuele cirkel van armoede.
Tijdens het internationale jaar wordt niet alleen van regeringen, (internationale) organisaties en bedrijven een extra inspanning verwacht. Ook als individu kun je een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door het kopen van Fairtrade producten en eerlijke kleding, als donateur van een organisatie die zich inspant tegen kinderarbeid, door aandacht op school etc. De Fairtrade werkgroep Houten zal in 2021 extra aandacht besteden aan kinderarbeid.

View on Facebook

Bel de personal shopper op 06-15255958 en bestel je laatste kerstinkopen! See MoreSee Less

View on Facebook

In de Oeigoerse regio in China is sprake van gedwongen arbeid in de katoenindustrie en in toeleveringsketens van modemerken! Onder meer kledingmerk Zara laat haar kleding maken in deze regio. Deze week: actiweerk: laat het bedrijf weten dat je dit niet acceptabel vindt. #ForcedLabourFashion #CallOutZara