De titel “Fairtrade Gemeente” heeft gemeente Houten sinds 2009 in haar bezit. Het  is een eervolle titel die aangeeft dat in de gemeente Houten winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Er is  een werkgroep die meewerkt om aan de zes campagnecriteria te voldoen. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade Gemeente mogen noemen. Sinds 2015 heeft zelfs de provincie Utrecht als eerste provincie in Nederland de titel Fairtrade Provincie mogen ontvangen.

logo gemeente

Bestel in de Fairtrade Week bij een van de deelnemende restaurants of cateraars een gerecht met fairtrade, biologische, lokale of vegan ingrediënten en ontvang een kleine attentie van de Fairtrade werkgroep Houten.
#fairtradeweek #horeca #kado

#fairtradeweek #horeca #kado

View on Facebook

De Fairtrade week staat dit jaar in het teken van de horeca en het koken met eerlijke en duurzame producten. Denk hierbij aan gerechten met fairtrade, biologische, lokale of vegan ingrediënten. Maar liefst negen Houtense horeca-bedrijven hebben enthousiast gereageerd op de oproep van de Fairtrade Werkgroep Houten om hieraan mee te doen. Brasserie&Zo, Bij Teus, Deksels lekker, Dinner at Six, Eetatelier, Gewoon Anders, MIRO, Tante Truus pannenkoeken en Uijtewaal Catering bieden in deze week eerlijke en duurzame gerechten aan, die kunnen worden afgehaald of bezorgd.

Klanten die in de Fairtrade week een eerlijk en duurzaam gerecht bestellen, krijgen daarbij een kleine attentie van de werkgroep.
#fairtradeweek
#horeca #horecastaystrong
@brasserie_enzo @restaurantbijteus @dekselslekker @dinneratsix @eetatelierhouten @gewoonandersgrillanddrinks @mirohouten @tantetruuspannenkoeken @uytewaalcatering