In de nieuwe vestiging van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) op de Meerpaal wordt fairtrade koffie geschonken en worden andere fairtrade producten gebruikt. Dit blijkt uit een reactie van directeur Van Hecke van KNM.

De komst van Koninklijke Nederlandse Munt naar Houten heeft de nodige publiciteit opgeleverd. Het is dan ook wel een bijzondere gebeurtenis dat een zo’n gerenommeerd bedrijf als Koninklijke Nederlandse Munt naar Houten verhuist en een heel markant gebouw aan de Meerpaal heeft betrokken. In een van de artikelen stond een quote van directeur Van Hecke dat zelfs de koffie in de nieuwe vestiging beter smaakte.

Deze quote was voor de werkgroep aanleiding om samen met de Wereldwinkel hem een brief te sturen om het bedrijf niet alleen welkom te heten, maar ook te veronderstellen dat er dan zeker sprake moest zijn van Fairtrade koffie. Leuk dat bevestigd is dat dit inderdaad het geval is. Hiermee is KNM in meerdere opzichten een belangrijke aanwinst voor Houten!