Schone Kleren Campagne (SKC) lanceert een nieuwe website die de lage lonen in de kledingindustrie inzichtelijk maakt: fashionchecker.org. Ook voordat de coronacrisis uitbrak was al bekend dat kledingarbeiders (meer dan 80% is vrouw) te weinig verdienen om van rond te komen. Met de nieuwe crisis zijn de verhoudingen alleen nog maar verscherpt. De nieuwe website geeft activisten en consumenten inzicht in welk kledingmerk in welke fabrieken zijn spullen laat maken, en of die merken transparant zijn over de lonen die daar worden betaald.
SKC vroeg de gegevens op van 108 kledingmerken in Europa en de VS. Van de merken die weigerden om mee te werken aan het onderzoek wordt dat ook op de website vermeld. Daarnaast heeft SKC onderzoek verricht onder 490 fabrieksarbeiders in China, India, Indonesië, Kroatië en Oekraïne.
Lees verder op de website van Schone Kleren Campagne.