Wow de zee is van plastic!

Theatervoorstelling ‘Wow de zee is van plastic’ wordt wegens succes herhaald! 
Deze voorstelling van theatergroep Droog Water is bestemd voor kinderen van 6 tot 12 jaar en gaat over de plastic soep, die onze oceanen en haar bewoners bedreigt.

De voorstelling  is gratis en wordt coronaproof gespeeld op 31 oktober om 13.00 en 14.15 uur in Cultuurcentrum Schoneveld (Zonnehout 36). Per voorstelling is er ruimte voor maximaal 50 kinderen en 20 begeleiders. Aanmelding vooraf is noodzakelijk via www.wereldwinkelhouten.nl.


Vorig jaar was de voorstelling te zien tijdens het Fair&Duurzaam Festival Houten. Het is één van de activiteiten tijdens de Fairtrade-week van 31 oktober t/m 7 november en wordt georganiseerd door de Wereldwinkel en de Fairtrade werkgroep Houten met ondersteuning van de Jongerenraad van Houten. Na afloop krijgen de kinderen een boeiend boekje over plastic soep! 


Waar gaat het over?
Als de vriendinnen Chloe en Gaia stiekem een mooie grote bal bij de buurvrouw stelen, verandert hun hele wereld. Op een woeste zee vol avontuur moeten ze erachter zien te komen waarom de eerst zo betoverend fraaie bal plots dor en bruin is geworden. De expeditie die volgt brengt de meisjes overal: van de Noordpool tot het tropisch regenwoud, van mister El P Bear naar Dopper de dolfijn. Maar de tijd dringt. Zal het ze lukken om het antwoord op hun missie te krijgen?

Of kijk naar de trailer: